Open Menu
Best of MFW Spring 2017

2016-09-26

Best of MFW Spring 2017

Már javában tart a divat szempontból egyik legizgalmasabb hónapja az évnek, az őszi fashion month. Ilyenkor sorra követik egymást a divathetek a világ minden táján, ahol minden divattervező bemutatja a következő kollekcióját. Mivel a fashion month pontosan egy ciklussal van előrébb a valós időszámításnál, így most már a 2017-es tavaszi/nyári kollekciókat csodálhatjuk meg. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy fashion week egyáltalán nem csak a bemutatott ruhadarabokról szól. Mindenki ott van, aki számít: legyen szó a színfalak mögött irányító divattervezőkről, a kifutón felvonuló szuper modellekről, vagy az első sorokban ülő világsztárokról. És persze nem szabad feledkezni arról sem, hogy ilyenkor az adott város utcái is kifutókká változnak és az ott uralkodó street style legalább annyira lesz meghatározója a következő évi divatnak, mint a zárt ajtók mögött bemutatott kollekciók. 

 

Hihetetlen ezt leírni, de nem csak hogy túl vagyunk a fashion month felén, de egyetlen állomás maradt már csak hátra. Ugyanis ma befejeződött a 3. állomás is: a Milan Fashion Week. Milánó és az olasz divat nagyságáról ódákat lehetne zengeni, hosszú hosszú regényekben fejtegetni mennyire kinfinomult, modern, nagyvárosi és elegáns. Számomra mindig is az egyik (hanem A) kedvencem volt a 3. hete ennek az izgalmas időszaknak. Hát idén sem kellett csalódnom. Elképesztő, csodálatos, eredeti és lelekzetelállító bemutatók váltották egymást az elmúlt héten. Kiváncsi leszek, hogy a most következő (másik nagy kedvenc) Paris Fashion Week képes lesz e felülmúlni az olasz bravúrt. Addig is jöjjenek a legjobb bemutatók a Milan Fashion Weekről.


On of most excited months of the entire year, -at least regarding fashion- the fall fashion month is now on. Fashion weeks followed by fashion weeks taking place around the whole world. All the fashion designers present their brand new collection. As the fashion month is exactly one term before the real time,the Spring/Summer 2017 collections are introduced now. Although we cannot forget the fact, that fashion weeks isn’t only about the new clothes. Everyone who matters is there: designers behind the scenes, super models on the runway and celebrities in the front row. Also, the streets of the given city are also functioning as runways, since the street style there is just as much important as the fashion shows of the new collections behind closed doors.

 

It’s really hard to believe, but the fall fashion month is soon coming to an end as the 3rd, Italian station is just finished. This also means that there is only one fashion week to go. Milano is one of the motherland of fashion itself. Therefore, the Milan Fashion Week is one of the most excited week of this month. The sophisticated, modern, metropolitan and elegant Italian fashion is truly unique. One of my favourite parts of the fashion month for sure. And I wan’t disappointed this time either. Incredible, amazing, breathtaking and original shows after each other. I’m curious whether the following (other big favourite) Paris Fashion Week will be able to outdo the Italian perfection. Until we find it out, let’s have a look at the best shows of the Milan Fashion Week.

 
1. ABERTA FERRETTI
 
2. FENDI
 
3. LUISA BECCARIA
 
4. EMILIO PUCCI
 
5. MOSCHINO
 
6. GIORGIO ARMANI
 
7. VERSACE
 
8. BOTTEGA VENETA
 
9. BLUMARINE
 
10. ERMANNO SCERVINO
 
11. PHILOSOPHY 
 
12. DOLCE & GABBANA 
 
love, 
@florabrestyanszki
 

 

Kapcsolódó cikkek

LFW Spring 2017: Runway
LFW Spring 2017: Runway
2016-09-22
NYFW Spring 2017: Runway II.
NYFW Spring 2017: Runway II.
2016-09-16
NYFW Spring 2017: Runway I.
NYFW Spring 2017: Runway I.
2016-09-15