Open Menu
A szépség választás kérdése? #choosebeautiful

2015-04-16

A szépség választás kérdése? #choosebeautiful

Az elmúlt hetekben sokat gondolkodtam azon, hogy mi/ki számít szépnek, és vajon én megütöm-e azt a bizonyos mércét. Tudom, hogy elsőre mindez hiún hangzik, de biztos vagyok benne, hogy mindenki fejében megfordult már ez az aprócska gondolat, legalább egyszer az életben – különösen akkor, ha valamilyen úton-módon a szórakoztató- vagy divatiparban próbál meg érvényesülni. Ezek után a Dove #choosebeautiful kampányát akár vehetném isteni jelnek is.

 

A márka az utóbbi években nehezen tudott olyan videóval előállni, aminek a nézése közben ne ráztam volna hevesen a fejem, a végén pedig ne morzsoltam volna el legalább egy könnycseppet. A mostani sem kivétel, és nem azért, mert túl érzékeny vagyok.

 

Abban a világban, ahol bárhova nézel – magazinok, plakátok, Instagram – csak tökéletes testtel/arccal és filterválasztási képességgel rendelkező egyed mosolyog vissza rád, elég hamar eljön az a pillanat, amikor tükörbe nézve felteszed magadnak a kérdést: neked mi a rákfenéért nincs olyan gömbölyű popsid és sima arcod, mint nekik? A válasz: miért kéne ugyanolyannak lenned? Mert valaki(k) szerint az a szép? Szerinted, ami neked van, az nem lehet szép?

 

 

Nos, nagyjából ezt a témakört járja körbe a #choosebeautiful című kampány is, amiben öt különböző nagyváros egy-egy emblematikus ajtaját látták el a már említett "címkékkel". Kamerákat szereltek fel és megnézték, hogyan viszonyulnak saját szépségükhöz a bejáratokon átlépő nők a feliratok alapján. Számomra egyáltalán nem volt meglepő, hogy volt, aki gondolkodás nélkül átsétált az átlagos felirat alatt, volt, aki csak a többieket követte és volt, aki fittyet hányva az elvárásokra a szépet választotta.

 

 

Van egy gyanúm, hogy a legtöbb nőhöz hasonlóan én is az átlagos ajtóra szavasztam volna, mondván, hogy egyáltalán nem hasonlítok a magazinok hasábjain szereplő istennőkhöz. Pedig a szépség egyáltalán nem ezen múlik. Mindig saját választásunk eredménye az, hogyan szeretnénk látni és láttatni magunkat. Ebben a felszínes világban érdemes ezt észben tartani.  Oh, és még valami: #choosebeautifuleveryday  smiley

 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

 

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23