Open Menu
Best of Budapest: Ice cream II.

2016-09-23

Best of Budapest: Ice cream II.

A ’Best of Budapest’ sorozatunkban a kedvenc kávézóinkat/éttermeinket/cukrászdáinkat gyűjtjük össze. Úgy éreztük, hogy nem mehetünk el szó nélkül Budapest street food paradicsom mivolta mellett.  Annyi hihetetlenül jó, újhullámos étterem nyílt a városban az elmúlt években, hogy azt egész Európa megirigyelné. Számunkra kérdés nélkül Budapest a világ food fővárosa. Így nem kis kihívás lesz az 5/10 legjobbra leszűkíteni a végtelennek tűnő ’must try helyek’ listáját. 

In our ’Best of Budapest’ series, we collect our favourite cafes/restaurants/patisseries in Budapest. We felt like we cannot leave without a word the fact, that Budapest has become a street food paradise in the last few years. The street food in our capital is out-and-outer in whole Europe. In our opinion, Budapest is the food capital of the world. Therefore, it will be a huge challenge to narrow down the endless list of must try places to the 5/10 best ones.


Mivel tombol a nyár, egyértelmű volt, hogy a sorozat első részében a fagylaltoké lesz a főszerep. Ugyan eddig sem volt hiány jó budapesti cukrászdákból, idén nyáron nagyon belehúzott a vendéglátás ezen ága is. Sorra nyitottak az újabbnál újabb fagyizók szerte a városban. Ezekkel kiegészülve, a már jól bevált régebbi fagylaltozók verhetetlen csapatot alkotnak. Ma mindenki megtalálja a számára tökéletes helyszínt egy gombóc boldogság elfogyasztására, akármilyen különleges elvárással is indul is neki a fagyi vadászatnak. Legyen szó akár virágformáról, sós ízekről, fél gombócról, fagyi bérletről, laktóz intoleranciáról vagy cukor mentességről, a budapesti fagyi felhozatal senkinek nem fog csalódást okozni.

Since we’re in the middle of summer, it was obvious to start this series with the ice cream section. There have always been many excellent patisseries in Budapest, however their number doubled might even tripled this summer. New and newer ice cream spots all around the city. Together with the old ones, these patisseries make the perfect ice cream team. Today everybody, even those with the most special requirements is able to find the perfect ice cream place in Budapest. Even if we’re talking about rose shape, salt flavours, half scoop, ice cream pass, lactose intolerance or sugar free diet, this city has an ice cream answer for every desire. 

6. ERDŐS ÉS FIAI CUKRÁSZDA

Location: 1115 Budapest, Etele tér 3. 

Must try: cheese cake, chocolate 

Az a cukrászda, ami Budapest apraja-nagyját Kelenföldre vonzza, már önmagában megér egy misét. Az állandó kígyózó sor az üzlet pedig abszolút nem véletlen. Kedves kiszolgálás, óriási választék, családias hangulat az isteni fagyi mellé. Kell ennél több? // The fact that this place is able to move the whole city to Kelenföld is  amazing by itself. However, the non-stop queue in front of the shop isn't a coincidence at all. Friendly people, huge range of choices and familiar feeling next to the amazing ice cream. Do we need more? 

7. ISWEET

Location: Árkád bevásárló központ

Must try: truly depends on your taste as you're the one who choose the ingredients. 

Az igazi thai fagyi megérkezett Budapestre és tényleg olyan, ahogy azt a Facebook videókon megcsodálhattuk. A fagyi szó szerint a szemünk láttára készül el, azokból az alapanyagokból, amiket mi választunk ki. Így a fagyi nem csak finom, de friss és testreszabott is egyszerre. Nem beszélve arról, hogy azoknak is kezdvez, akik figyelnek a vonalaikra.// The famous thai ice cream has arrived to Budapest, and it's just as good as we've imagined based on the Facebook videos. The ice cream is made literally in front of our eyes and contrain the ingredients which we've chosen. Therefore, the ice cream is delicious, fresh and customized at the same time. Moreover, it fits in even the most strict diets.

 

8. DAMNICZKI CUKRÁSZDA

Location:1051 Budapest, Hercegprímás utca 11

Must try: the extreme salty tastes, cherry 

48(!) íz közül válogathatunk és mindeközben ki sem kell mozduljunk a város szívéből. Az üzlet gyönyörű és az alkalmazottak is nagyon kedvesek. Továbbá diabetikus és laktóz mentes opciók segítik az ételéezékenyeket // 48(!) tastes in the hart of the city. The shop is absolutely beautiful, while the employees are really friendly. There are diabetic and lactose-free options to choose from. 

9. HISZTÉRIA

Location:1061 Budapest, Andrássy út 44.

Must try: Maracuja, lemon-basil, strawberry-mint

Ha az isteni fagyi nem lenne elég, a Hisztéria újítása a fagyi alá, tölcsérbe csorgatott tej- vagy étcsoki. Elképzelni se tudnék jobbat.//If the delicious ice cream isn't enough, there is an option to choose liquid milk or dark chocolate under your scoops, into the cone. I can't even imagine anything better.

 ZUGLÓ SPECIAL EDITION-Flóra cukrászda

Location: 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 15.

Must try: cinnamon rice, lemon, caramel

Természetesen nem csak a város szívében találunk jó fagylaltozókat, szuper fagyikat lehet találni a kertvárosban is. Az én környékemen abszolút a Flóra cukrászda a szívem csücske. A fagyik és a sütemények is rettenetesen jók, a híres gyümölcsrizsük pedig a legjobb dolog, amit valaha ettem. // However, there are many good ice cream spots futher from the city centre. In my area, Flóra cukrászda is the best. The ice creams and the cakes are all delicious, while their fruity rice is the best ting I've ever eaten.

@florabrestyanszki

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice Cream I.
Best of Budapest: Ice Cream I.
2016-08-29