Open Menu
5 idegesítő szokás divatbloggerektől

2016-02-24

5 idegesítő szokás divatbloggerektől

Divatbloggerek által kreált csillogó/irigyelt világ ide vagy oda, néha képes lennék falnak menni egy-egy bejegyzéstől, képtől vagy megszólítástól. Az évek során "Most ezt miért?" nevű listám egész hosszúra sikerült, amiből a kellemetlen szituk elkerülése miatt most csak ötöt emeltem ki. (Itt megjegyzem, hogy mi sem vagyunk tökéletesek és biztos akad olyan tulajdonságunk ami hasonló jellegű listákon helyet kapna.) 

 

First, let me take a selfie

 

Értem én, hogy a personal style bloggerek életében minden csak és kizárólag önmagukról szól, de nem mindig volt szokás bemutató közben vad szelfie készítésbe kezdeni. Úgy vélem, ennél tiszteletlenebb dolog nincs is, hiszen jó pár ember kemény és fáradtságos munkája fekszik abban a showban, aminek a prezentációja éppen zajlik, tetszik vagy sem. Ha ne adj isten valaki ilyesmire vetemedik mellettem, egy jól irányzott mozdulattal lazán orcán csapom.

 

 

Megszaladt photoshop

 

A világhálón keringő képeken természetes, hogy mindenki megpróbálja a legjobb formáját nyújtani. A többség be is vet apait-anyait, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen.Túl tökéletes is... Személy szerint kiráz a hideg azoktól a képektől, amiken a „véletlen” túlszaladt photoshop miatt az illetőnek egész egyszerűen eltűnnek a természetes arcvonásai, pórusai. Igazából minden, ami emberivé teszi. Főleg azokban az esetekben nem értem ezt a típusú utómunkát, amikor a leányzók sokkal szebbek élőben, apró szeplőkkel, szarkalábakkal, mint ijesztőre maszkírozott műbabaként.

 

 

Halacska száj

 

A fogat villantó, félig nyitott száj szexis, néha még kívánatos hatást is kelt, a nem megfelelő környezetben használva viszont abszolút nevetséges és erőltetett. Fogalmam sincs, miért ragaszkodik annyi blogger ehhez a beállításhoz, ezekről a képekről ugyanis nekem még véletlenül sem a "szöxi" jelző jut eszembe. Inkább akörül forognak a gondoltataim, hogy vajon hány légy repült be a szájába, mire sikerült elkészíteni egy megosztás kompatibiliset? 

 

 

Így ébredtem... Egy órával ezelőtt

 

Ha valaki még mindig abban a tudatban él, hogy a divatbloggerek – vagy általában a bloggerek – elkapott pillanatokat publikálnak a közösségi oldalakra, ki kell ábrándítanom. Minden poszt tökéletesen koreografált és nagyjából 100 próba szükséges ahhoz, hogy végül sikerüljön egy olyan felvétel, ahol minden úgy mutat, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Idáig tiszta sor, csak akkor nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek, amikor néhány divatmaca olyan képet próbál „természetes” jelzővel eladni, amiről mérföldekről látszik, hogy nagyjából egy órája fáradozik azon, hogy minden a helyére kerüljön. A #wakeuplikethis például abszolút ez a kategória... Őszintén érdekelne: van, aki tényleg elhiszi, hogy egyesek fényáradatban, méregdrága csipkés hálóingben, fényesre fésült hajjal, sminkben szundikálnak és nem ébrednek fel arra, ha a barátjuk a komplett hűtőt kipakolja az ágyra? Vessenek rám követ, én speciel jobbat alszok sötétben, laza pólóban, felfogott hajjal, ráadásul még arra is felriadok, ha a macskám nyújtózkodik egyet.

 

 

Non-stop online

 

Kéz a kézben járó jelenséget hívhatnánk akár a 21. századi népbetegségének is, hiszen nem kell ahhoz bloggernek vagy internet celebnek lenni, hogy valaki megállás nélkül a telefonját buzerálja - az utóbbi két embertípusra azonban különösen jellemző, hogy képtelen megválni a kütyüjétől fél pillanatra is. Mindenesetre ettől viselkedéstől így is, úgy is kiráz a hideg, attól pedig egyenesen a hányinger kerülget, amikor valaki az élete minden egyes (többnyire jelentéktelen) mozzanatát az ebédtől kezdve a taxiban utazásig megosztja szöveges, képes vagy videó-snapchates változatban. Talán én vagyok túl 20.századi, de vannak dolgok amiket inkább megtartok magamnak, arról nem is beszélve, hogy szívesebben nézem beszélgetés közben a másik arcát, gesztusait, mint azt, ahogy a mobilján pötyög. 

 

 

@annaremzso

 

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23