Open Menu
Top-top: 5 dolog, ami segíthet jobbá tenni a pocsék napokat

2015-02-05

Top-top: 5 dolog, ami segíthet jobbá tenni a pocsék napokat

Néha borzasztóan nehéz túllendülni azokon a napokon, amikor az ébredés pillanatától kezdve, minden – tényleg minden – balul sül el. Ilyenkor a legtöbben magzatpózban lekucorodnának az ágyra és fel sem kelnének onnan másnap reggelig. Az önsajnálat és a teljes letargia helyett azonban akad néhány dolog, ami jobbá teheti ezeket a pocsék időszakokat is. Íme 5 olyan "módszer", ami nekem legalább egyszer már segített túllendülni a holtponton, sőt, egész kellemessé varázsolta a mögöttem álló 24 órát. 

 

Sport, sport és sport

 

Az igazán pocsék napok után nincs annál jobb, mint ráállni a futópadra, maximum sebességre kapcsolni, felcsavarni a hangerőt, kizárni minden külső tényezőt és addig futni, amíg csak lehet. Ezekben a percekben sikerül elterelnem a gondolataimat arról, ami bosszant és kiadni magamból a felesleges mérget, illetve düht. Másik kedvencem a fallabda, ahol szó szerint kiüthetem magamból a feszkót – a legjobb megoldás, ha épp haragszom valakire...

 

 

Ki a szabadba!

 

A szabadban lenni jó, sőt, szinte kötelező, ha egész nap a monitor vagy könyvek felett kell görnyedni. Ilyenkor az sem érdekel, ha kilépve a ház kapuján olyan hideg van, hogy a szempillám is lefagy. A friss levegő és a legalább félórás séta segít tisztábban látni a dolgokat.

 

Jó tanács #1: a szabadban töltött idő alatt ne magatokra, hanem a környezetetekre fókuszáljatok. Sokszor csak elrohanunk egymás mellett, és észre sem vesszük azt a sok szépséget ami körül vesz: a természet, az épületek, az embereket, esetleg olyan vicces vagy megható pillanatokat, amik (szerintem) bárki arcára mosolyt csalnának.

 

 

15 perc a kádban

 

Egy nehéz nap végén a hosszú, forró fürdő igazi megváltás. Nálam ez számít a legjobb megoldásnak, ha épp egy kis nyugalomra vágyom mindentől és mindenkitől távol. Ráadásul a stresszel járó fejfájást is seperc alatt elmulasztja, így utána úgy érzem, minta újjászülettem volna.

 

 

Az ölelés ereje

 

Talán furának tűnhet, de a nehéz időszakokban mindig sokat segít egy bátorító ölelés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy boldog-boldogtalant le kéne támadni az utcán és indokolatlanul ölelgetni őket... Inkább a saját házunk táján keressünk egy olyan személyt, akit igazán szeretünk: anya/apa/testvért/barát/barátnő, de vész esetén még kutya/macska is jöhet – igen, még az állatok is képesek arra, hogy jobb kedvre derítsenek.

 

 

Értékes pillanatok

 

Közhelyes, de minden napban van valami jó! Igen, még azokban is, amik már az ébredés pillanatától kezdve halálra vannak ítélve. Én ilyenkor igyekszem listát készíteni és felírni, hogy az adott napban mi volt a jó/ az értékelhető – igazából bármi jöhet, egy projekt befejezésétől kezdve az edzőterem meglátogatásán át a kellemes vacsoráig.

 

Jó tanács #2: Próbáljátok ki, és ha sikerül legalább három dolgot összegyűjtenetek, ráeszméltek, hogy nem is volt olyan vészes és haszontalan az elmúlt 24 óra.

 

Ui.: az önsajnálat úgysem segít!

 

 

+ 1: Ha semmi nem használ, jöhet a lehető legjobb alternatíva: egy üveg bor/sör és egy megfelelő partner az elfogyasztásához. wink

 

 

Csóközön! kiss

A. 

 

Instagram // Tumblr

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23