Open Menu
5+1 tips to survive Monday mornings

2015-06-07

5+1 tips to survive Monday mornings

1. Go to bad early // Korán az ágyba!

At first, it sounds weird, but Sunday is the only day of the week when we can go to bed early. Getting up early immediatly sounds better and if nothing else at least we will relaxed to survive Monday.

//

Elsőre hátborzongatóan hangzik, de a vasárnap a hét egyetlen egy olyan napja, amikor korán ágyba bújhatunk. Így a reggeli kelés is jobban hangzik, ráadásul kipihentebben vehetjük az akadályokat is!

2. Morning workout // Reggeli edzés

The question is raised: who is that reprobate to be happy to get out under the soft warm blanket to collect some kilometers in his legs or attend a sweaty aerobics class. But it’s not a stupid thing, for example if my time permits I often begin my days with running. Even if it’s so hard to get up, put on running clothes and then go ahead. Not on my body but my mind is grateful for the early morning exercice and I'm much more energetic!

//

Felvetődik a kérdés, hogy ki az az elvetemült, aki a puha, meleg paplan alól szívesen kikászálódik, hogy aztán kilométereket gyűjtsön a lábába vagy részt vegyen egy izzasztó aerobic órán… Pedig nem hülyeség, ha időm megengedi, gyakran kezdem futással a napjaimat. Ha eleinte nehéz is kikelni az ágyból, beleugrani a futóruhába és elindulni, a nap hátralévő részében a testem és a kedvem egyaránt meghálálja reggeli erőfeszítéseimet: sokkal energikusabb vagyok!

3. Delicious and healthy breakfast // Kiadós és egészséges reggeli

Many of us overstep on breakfast in  the big bustle or early tea/ coffeeare enough for our stomach. For a while. Then we find ourself that we have in our mindticking on lunch at 10 a.m.... And because of this hunger we become waspish.

//

A nagy sietség vagy a korai tea/ kávé telitettsége miatt sokan túllépünk a reggelin. Egészen addig, amíg azon kapjuk magunkat, hogy már délelőtt tízkor az ebéden kattog az agyunk... Ettől az éhségérzettől azonban sokkal ingerlékenyebbekké is válunk! 

4. Order is the soul of everything // Rend a lelke mindennek

At the weekend disengage some time, let’s orderliness around you. If on Monday hell breaks loose then at least you will find everything at your fingertips.

//

Ha a hétvégén felszabadul egy kis időd, próbálj egy kis rendet varázsolni magad körül. Így, ha hétfőn mégis elszabadulna a pokol, akkor legalább mindent kéznél találsz.

5. To do list // Tennivalók 

Take advantages of few minutes before you go to sleep on Sunday night to put together in your mind or type into your phone the most important tasks, goals that are waiting for you this week. These won’t go out of your mind and sum up at the end of the week you have achieved.

//

Használd ki azt a pár percet vasárnap este mielőtt elalszol és állítsd össze a fejedben, vagy a pötyögd bele a telefonodban a következő hét legfontosabb tennivalóit és céljait. Így biztos nem fog kimenni a fejedből, a hét végé felé pedig összegezheted, hogy mit sikerült megcsinálnod és elérned belőle.

 5+1. Say No! // Mondj nemet!

After two days of rest by Monday much more problems and tasks gather to be solved. For sure we get much more e-mail and call.You don’t have to do everything on one day, because don’t forget: it’s just Monday…

//

Két pihenőnap után hétfőre összegyűlnek a megoldásra váró problémák és feladatok. Ilyenkor minden bizonnyal jóval több e-mail, hívás és elintéznivaló szakad a nyakadba. Nem kell mindent egy napra hagynod, hisz még csak hétfő van…

L,

INSTAGRAM // TUMBLR

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23