Open Menu
3 Minutes Chocolate Chip Mug Cake

2016-03-05

3 Minutes Chocolate Chip Mug Cake

Nem mindig fűlik a fogam nagy csinnadratta között elkészíteni egy-egy süteményt. Ez alatt elsősorban a félórás gyúrást, kevergetést, formázást, no meg a díszítést értem. Van, amikor nem vágyom másra, csak hogy egymásra dobáljam a hozzávalókat, összekutyuljam és voilá! A bögrés/mikrós sütemény pontosan ilyen, nem kell hozzá nagyobb háttértudás vagy kézügyesség, csak némi türelem, amíg megsül a mikróban.

//

Sometimes I'm not in the mood to stay in the kitchen and bake for hours. Sometimes I just want sweets which are easy to make, but still delicious.  Usually, in these situations the best choices are the mug cakes! 

 


 

Hozzávalók // Ingredients:

4 evőkanál finomliszt // 4 tablespoon flour

2-3 evőkanál cukor // 2-3 tablespoon sugar

1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna // baking powder or baking soda

2 evőkanál főző kakaópor // 2 tablespoon

1 tojás // 1 egg

2 evőkanál olaj  // 2 tablespoon oil

2 evőkanál tej // 2 tablespoon milk

étcsokoládé // dark chocolate

 

 

Elkészítése // Directions:

 

Vegyük elő a száraz elemeket és kanalazzuk bele a bögrébe - én egy közepes méretűt választottam, ami egyrészt jól bírja a mikrózást, másrészt a sütemény sem fog teljesen kibuggyanni belőle. Ha valakinek jobban tetszik, bátran válasszon oversized bögrét, igaz, akkor fel kell készülnie arra, hogy a csokis finomság nem fog az edény szájáig érni. A száraz összetevőket keverjük össze, üssük rá a tojást, majd adjuk hozzá a nedves elemeket és egy kanál segítségével addig kevergessük, amíg folyós masszát nem kapunk.

//

Combine all ingredients except chocolate chips into a microwave safe mug. This is a small cake so you can use an 8 oz mug and it should just reach the top when finished cooking. You can also use an oversized mug, but the cake will be lower in the mug. Mix with a small, sturdy whisk until a smooth batter forms and no lumps remain.

 

 

Az apróra vágott étcsokoládét öntsük hozzá a masszához, majd tegyük be a mikróba. Állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki.

//

Stir in half of the chocolate chips. Sprinkle remaining half over surface. Cook in microwave for about 3 minutes. Let cool a few minutes before eating.

Csóközön // Kisses kiss

@annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Csupacsoki torta
Csupacsoki torta
2016-06-22
Epres-citromos kelyhek
Epres-citromos kelyhek
2016-04-30
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
Málnás brownie, amit képtelenség megunni
2016-04-02