Open Menu
24 évnyi bölcsesség

2016-03-30

24 évnyi bölcsesség

Úgy vagyunk programozva, hogy minden nagyobb mérföldkőnél, mint például az újév vagy a születésnap, akarva-akaratlanul elkezdjük elemezni a mögöttünk álló időszakot. Önkéntelenül, de hazafelé sétálva a munkából én is elkezdem összegyűjteni, mi mindent tanultam/milyen bölcsességekkel gazdagodtam az elmúlt 24 év során. A listán szerepelnek random pontok, de akadnak Coelho jellegű gondolatok is. Végigpörgetni/okulni ér, de véresen komolyan venni nem!

 

 1. 1. Legozós-bújócskázós időszakban ezerszer jobb volt gyereknek lenni, mint a "Facebook-világban".

 2.  

 3. 2. Legkisebb gyerekként bizony eljön az az időszak (általában kamaszkor környékén), amikor a testvéreid megutálnak picit és a neved helyett a "bezzeg a kicsi" jelzővel utalnak rád. Szerencse, hogy egy idő után újból megszeretnek (már ha jó fej vagy).

 4.  

 5. 3. A nővéred (de igazából az anyukád/bátyád/apukád/barátod) ruhatára a tiéd is. Ez tény, nem vita tárgya.

 6.  

 7. 4. A családtagok mindig, mindenben keményen megmondják a véleményüket, ezért nehéz döntés esetén érdemes inkább tőlük tanácsot kérni.

 8.  

 9. 5. Éhgyomorra tilos bármilyen mennyiségű alkoholt inni, különben (ateistaként) a fürdőszoba padlóján Istenhez imádkozol, hogy túléld az éjszakát.

 10.  

 11. 6. Másnaposságra legjobb gyógyszer a hideg Cola.

 12.  

 13. 7. Egy fárasztó hét után nem szégyen a péntek estét otthon, nyugalomban és csendben eltölteni.

 14.  

 15. 8. Kifejezetten egészséges megbolondulni napi 5 percre. Például hangosan dúdolni az irodában, szobában ugrálni az aktuális kedvenc számodra vagy habfürdőzés közben kornyikálni.

 16.  

 17. 9. A világ legjobb dolga olyan felszabadultan nevetni, hogy kicsordul a könnyed vagy begörcsöl a hasad.

 18.  

 19. 10. Az élet legjobb/legszebb pillanatai nem kerülnek fel a közösségi hálóra.

 20.  

 21. 11. A testbeszéd kétszer többet árul el a kimondott szónál.

 22.  

 23. 12. Néhány barátságnak létezik szavatossági ideje. Nem feltétlenül baj, de ezt meg kell tanulni elengedni és értékelni azokat, akikre viszont mindig, minden helyzetben számíthatsz.

 24.  

 25. 13. Vannak olyan cimborák az életben (különösen gyerekkori), akikkel nem fogsz minden egyes nap értekezni, viszont ha találkoztok, ott folytatjátok, ahol abbahagytátok. Ezt úgy hívják: igaz barátság.

 26.  

 27. 14. Férfi és nő között létezik barátság (de nem legjobb). 

 28.  

 29. 15. A világ egy szempillantás alatt megváltozhat. Az egyik percben még dúdolgatva sorban állsz a boltban, a másikban már sírva közlik telefonon, hogy betörtek és felforgatták a lakást. S ez csak egy,(viszonylag) szolid példa a sok közül.

 30.  

 31. 16. A pénz nem boldogít, de jó, ha van. A boldogság nem attól függ, hogy milyen összeg csücsül a bankszámlán, de tény, hogy könnyebbé és szabadabbá teszi az életet, ha nem kell folyamatosan ezen görcsölni.

 32.  

 33. 17. Ér kiállni a véleményed mellett. Különösen a munkahelyen.

 34.  

 35. 18. Teljesen rendben van, ha nem felelsz meg a kor irreális szépségideáljának. Elfogadni magad úgy, ahogy vagy, ezerszer nehezebb, de teljesíthetőbb feladat.

 36.  

 37. 19. A zenész férfiak mindig vonzóbbak. De kinek mi.

 38.  

 39. 20. Teljesen mindegy mennyire vagy szerelmes, NEM KÖTELEZŐ összenőni a másik féllel és úgy folytatni tovább az élet nevű játékot. Egyrészt, ez a környezet számára irritáló, másrészt, önállóan lélegző, gondolkozó egyedként semmi szükség erre. Lehet ezt a párkapcsolat dolgot értelmesen is csinálni.

 40.  

 41. 21. Minél több, különböző kultúrából érkező emberrel találkozol, annál többet tudsz a világ működéséről.

 42.  

 43. 22. Érdemes annyi időt tölteni az idősebb rokonnal, amennyit csak lehet, mert a végén azon kapod magad, hogy könnyes szemmel az ablakból integet, a szíved pedig összeszorul, mert érzed, akkor látod Őt élve utoljára.

 44.  

 45. 23. Mindenben és mindenkiben van valami szép. Csak a jó szemszögből kell nézni #everydaybeauty

 46.  

 47. 24. A kor nem számít, az a fontos, hogy belül öregembernek vagy gyereknek érzed magad. Személy szerint az utolsót ajánlom. 

 48.  

 49. @annaremzso

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi varázslat az otthonodban
Karácsonyi varázslat az otthonodban
2016-12-18
Chich no-carve pumpkins
Chich no-carve pumpkins
2016-10-30
Best of Budapest: Ice cream II.
Best of Budapest: Ice cream II.
2016-09-23