Open Menu
2016's biggest recurring trend: Patchwork

2016-02-18

2016's biggest recurring trend: Patchwork

A patchwork stílus idén mindenképpen listavezető a trendek terén – legjobb bizonyíték erre, hogy egyre több híres vagy mainstream márka kínálata között bukkan fel egy-egy foltozott darab.

 

A foltvarrás története igen régi, valószínűleg a szövés feltalálásának idejére esik és mint annyi praktikus trendet, ezt is a szükség hozta létre. A megkopott, lyukas, hibás anyagokat ugyanis ahelyett, hogy kidobták volna, inkább újrahasznosították és a megmaradt szövetdarabokból új takarókat állítottak össze. Egy idő után ezt a "gondolkodásmódot" alkalmazták a ruhák javításakor is, így nemcsak újja, de színesebbé téve egyes darabokat. 

 

//

 

The patchwork style is definitely a huge trend in 2016 – there is no better evidence than the fact that you can buy a patchwork dress or jeans in almost every maintsream and high fashion stores.

The history of pathcwork is quite old and probably the first time they used it was when weave was invented. Usually poor people tried to fix the old, raunchy blankets with this technique, but after a while they start to prepare clothes like that as well. 


 

Farmer // Denim

 

Míg anno a lyukak, kopás és hibák elfedése miatt foltoztak nadrágot, addig manapság a versenyt űznek abból, ki tud több mintát, feliratot, figurát biggyeszteni a farmerra. Üzletekben számos példát lehet találni erre, én mégis azt ajánlom, mindenki próbálkozzon egy saját tervezésű darabbal. Tény, hogy melósabb, viszont sokkal jobb érzés olyan farmerban járni-kelni, ami saját ízlésünk és stílusunk nyomát hordozza magán.  

//

 

If you like these pieces, you can choose the easiest way and buy a new one at stores, Or i f you want a really unique denim, just do it yourself. It’s more work, that’s for sure, but at the end it will be woth it. 

Dzseki // Jacket

 

Turkálókban, vintage boltokban pár száz forintért is beszerezhetünk egy farmerdzsekit, amit kedvünk szerint alakíthatunk át, pofozhatunk ki. Az ehhez hasonló projektek esetében azt az elvet vallom, ne fogjuk vissza magunkat és engedjük szabadjára a fantáziánkat – még ha ez azt is takarja, hogy az "áldozatot" telepakoljuk szövetekkel és díszekkel.  

//

 

The best thing in buying denim jackets in second hands or vintage shops for small amount of money is you can do whatever you want and you won't feel guilty about it. In my opinion, put as many thing as possible on it and don’t hold yourself back - even if the result will be a little too much to others. 

Szoknya // Skirt

 

Patchwork szoknyát saját kezűleg készíteni már jóval nagyobb falat, mint nadrágot vagy dzsekit. Ebben az esetben ugyanis nem rávarrják a választott anyagot, hanem mint az említett takaróknál, inkább összefoltozzák a különböző színű vagy mintájú szöveteket. Ha valaki nem rendelkezik a művelet elvégzéséhez szükséges tudással, annak érdemesebb a könnyebb utat választania, azaz neten vadászni a tökéletes példány után.

//

 

Honestly, it’s even more work to make a patchwork skirt just by yourself than a jeans or jacket. So if you don’t have enough time, patient or knowledge for that, just go online and search for the perfect one. 

 

Csóközön // Kisses kiss

@annaremzso 

 

Kapcsolódó cikkek

Must have colours of the season
Must have colours of the season
2016-11-06
NYFW Spring 2017: Street style
NYFW Spring 2017: Street style
2016-09-18
Pom pom sandals
Pom pom sandals
2016-08-10